Ground lion 4.0: de meest geavanceerde low-code totaaloplossing om Case Management te automatiseren

Introducing... Ground lion 4.0

Nieuwe technologieën en IT-systemen veranderen aan een hoog tempo, gedreven vanuit de ambitie om organisaties steeds sneller en efficiënter te doen werken. De vraag naar automatisatie van werkprocessen wordt hierbij alsmaar groter. En toch blijft de mens een cruciale beslissingsnemer in vele procedures. 

Ook voor Ground lion is het uitermate belangrijk om op elk moment mee te zijn met de laatste ontwikkelingen en trends, zodat onze klanten steeds de beste ondersteuning genieten. 

Elk jaar streeft Ground lion er dan ook naar om een major release met nieuwe en/of verbeterde functionaliteiten te lanceren. Op die manier wordt het platform functioneel rijker en sneller en slimmer onder de motorkapGround lion stelt dan ook met veel trots versie 4.0 voor! Deze versie bevat de geheel vernieuwde CMMN-webmodeler, een aantal nieuwe gebruikersinterface componenten, verbeterde integratiemogelijkheden en een 20% snellere eventverwerking in de engine. 

Een overzicht van alle nieuwe features vindt u hier: 

1 Nieuwe UI componenten voor een betere gebruikerservaring

1 Nieuwe UI componenten voor een betere gebruikerservaring

Het oplossen van een case is vaak een combinatie van verplichte én optionele activiteiten. Overzicht behouden door middel van een duidelijk zicht op doelstellingen en mijlpalen zorgt voor een betere dossieropvolging. Ground lion 4.0 biedt schermcomponenten aan die de historiek, status en volgende stappen duidelijk kan weergevenVolgende vernieuwingen in de User Interface helpen hierbij: 

  • Dynamische visualisatie van mijlpalen
  • Card View in de globale takenlijst
  • Action list view voor discretionaire taken

Dynamische visualisatie van mijlpalen

Een procedure kan meerdere belangrijke mijlpalen bevatten zoals ‘gecontroleerd’, ‘ingepland’, ‘goedgekeurd’, ‘afgekeurd’, etc. Maar niet alle mijlpalen zijn even belangrijk om te visualiseren voor de verschillende betrokkenen, zoals bijvoorbeeld voor een aanvrager en een behandelaar. Ground lion 4.0 maakt een gepersonaliseerde, dynamische configuratie in de visualisatie van mijlpalen mogelijk op basis van business rules. Hierbij kan low-code een regel opgebouwd worden met dossierinformatie, alsook aangeduid worden door middel van unieke kleuren en iconen. 

Bijvoorbeeld: standaard wordt de mijlpaal ‘Beslist’ bereikt als een case de normale flow doorloopt. Indien de case voortijdig beëindigd wordt, wordt de mijlpaal ‘Ingetrokken’ bereikt. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat eindgebruikers van het systeem een duidelijk en correct beeld hebben op de status van een case. 

Dynamische visualisatie van mijlpalen
Kaartweergave voor takenlijst

Kaartweergave voor takenlijst

In de nieuwe versie is het mogelijk om naast de standaard takenlijst ook voor een kaartweergave te kiezen. Op een klantenportaal kan zo bijvoorbeeld een mooie, overzichtelijke tegelweergave opgezet worden, zodat de mogelijke acties voor een klant duidelijk weergegeven worden dankzij de styling en gekozen dossierinformatie. De rijke configuratiemogelijkheden laten ook toe taken te combineren van verschillende dossiertypes en de visuele lay-out van de kaartweergave in te stellen met dossierinformatie naar keuze, zoals de dossiernaam, de datums (aangemaakt, deadlines, …) etc. 

Configureerbare actielijst

Deze nieuwe schermcomponent maakt het mogelijk om optionele acties (of wat CMMN ‘discretionary tasks’ noemt) direct te tonen, bijvoorbeeld in een handige lijstweergave of eerder via een dropdown keuzelijst. Het is ook mogelijk de acties te rangschikken in volgorde volgens historiek, gebruiker, dossier, etc. Optionele acties zijn heel uiteenlopend, denk hierbij aan zaken zoals een dossier vroegtijdig intrekken, ad-hoc een nieuwe taak opstarten, een document genereren, een optionele fase bijvoegeneen escalatie subdossier opstarten, etc. Wat er ook in uw business context nodig is, u kan deze zelf low-code bepalen, opzetten en indelen. 

Configureerbare actielijst
2 CMMN-webmodeler

2 CMMN-webmodeler

Een grote verandering in Ground lion 4.0 is het inbedden van de CMMN-modeler in de webapplicatieDe beweging naar webgebaseerde modellering biedt de functionele beheerders en designers van het platform een vereenvoudigd beheer en een aantal nieuwe functionaliteiten:

CMMN conform

Ground lion 4.0 is logischerwijs compleet CMMN conform en voorzien van ondersteuning voor het modelleren van een visueel Plan model en de bijbehorende dossierinformatie (CaseFile) en rollen. Alle eigenschappen en executie semantiek van een element kan aangevuld worden aan de rechterkant. 

CMMN conform
Gebruiksvriendelijke modeler

Gebruiksvriendelijke modeler

De webmodeler is zeer gebruiksvriendelijk. Een model opbouwen gaat heel intuïtief en eenvoudig via drag and drop functies. De CMMN-modeler bevat daarnaast een autosave functie waardoor elke wijziging onmiddellijk wordt opgeslagen en er dus geen kostbaar werk meer verloren kan gaan. Er is nu ook ondersteuning voor versiebeheer van de modellen voorzien. 

Configureerbare data-elementen

Om dossierinformatie op te maken, werd er ook voorzien om moeiteloos de nodige data-elementen te kunnen configureren. Complexe datastructuren kunnen aan de hand van de centrale data modeler eenvoudig worden opgebouwd door de gebruiker zelf. 

Bijvoorbeeld: voor een subsidiedossier is voorzien dat documenten kunnen toegevoegd worden. Er kunnen meerdere bestanden worden toegevoegd (multiplicity zero or more) en worden opgeslagen op een gekoppelde SharePoint omgeving (SharePointDocumentAdapter).

Configureerbare data-elementen
Low-code rule editor

Low-code rule editor

In een CMMN-model kunnen enorm veel business rules toegepast worden, opgebouwd rond de informatie in een case. Deze regels bepalen onder andere of taken mogelijk zijn, welke acties verplicht zijn en wanneer termijnen verstrijken. Ground lion 4.0 voorziet in een handige low-code ruleeditor om snel en eenvoudig business rules toe te voegen. De low-code rule editor bevat ook een autocomplete functie, zo stelt deze alle mogelijke waarden voor wanneer gestart wordt met typen.

In het voorbeeld wordt een regel ingesteld dat de fase ‘Assignment’ enkel start wanneer de ‘category’  gelijk is aan ‘contestation’. 

3 Verbeterde integratiemogelijkheden

Connectiviteit met andere systemen is altijd een topprioriteit geweest voor ons. De integratie met een bestaand applicatielandschap kan vanuit Ground lion 4.0 via het ‘Adapter framework. Dit framework bevat standaard business application adapters voor toepassingen zoals SharePoint, Opentext, mailservers, documentgeneratie, authenticatiediensten zoals FAS(CSAM), (Azure) AD, etc.

Ook hier biedt Ground lion 4.0 u meer mogelijkheden en brengt de software een enorme verbetering op vlak van integratie-organisatie met zich meeDe adapters of connectoren kunnen via configuratie gekoppeld worden aan een dossiermodel. Zo kunnen de connectoren dus synchroon of asynchroon uitgevoerd worden aan elke actie die op een dossiermodel uitgevoerd wordt. 

In het voorbeeld wordt een koppeling geconfigureerd die asynchroon wordt uitgevoerd bij de start van de taak ‘lokale woontoets aanvragen’. 

3 Verbeterde integratiemogelijkheden
4 Performance

4 Performance

Het uitvoeren van de business processen en business rules moet performant kunnen gebeuren in Ground lion. Ground lion 4.0 zorgde voor een boost in de eigen stateoftheart event processing engine, waardoor events nu 20% sneller verwerkt kunnen worden.  

Geïnteresseerd?

Vraag een demo aan