previous

Trefdag Digitaal Vlaanderen 2019

Om de dienstverlening van de overheid te optimaliseren organiseert Informatie Vlaanderen haar jaarlijkse Trefdag Digitaal Vlaanderen.

AXI en haar dochterbedrijven LoQutus en Ground lion zijn aanwezig op de editie van 2019. Schrijf in en breng zeker een bezoek aan onze stand waar AXI, Ground lion en LoQutus experts u graag te woord staan. Laat u bovendien inspireren door de informatiesessies die Ground lion en LoQutus op TDV2019 zullen geven.

Ook dit jaar biedt de Trefdag Digitaal Vlaanderen zijn bezoekers een gevarieerd aanbod van hoogstaande informatiesessies aan.

 

De informatiesessies zijn opgedeeld in drie thema’s:

 1. Vier infosessies volgens het thema Inspireren waarbij de klemtoon ligt op een innovatieve overheid.
 2. Twaalf infosessies zijn gebundeld volgens het thema Samenwerken met de nodige aandacht voor smart cities en een vlotte dienstverlening.
 3. Zestien infosessies vallen onder het thema Ordenen. De focus ligt op digitale platformen, smart data, smart hub en geo als basis.

Ontdek hier het volledige programma van de Trefdag Digitaal Vlaanderen 2019 in detail.

 

Volg de sessies van Ground lion en LoQutus

 

Sessie 14: Efficiëntie door digitalisering (van 11:50 tot 12:40)

DE KRACHT VAN CASE MANAGEMENT: DIGITAAL PORTAAL VOOR VERGUNNINGEN VAN HET DEPARTEMENT BUITENLANDSE ZAKEN

Er is een explosie van informatiestromen tussen de burger en de overheid en ook onderling tussen overheidsinstellingen. Hierdoor stijgt de vraag naar een integrale visie op informatie, het wetgevend kader en de procedurele verwerking van deze informatie. Groundlion is ondertussen een gevestigde waarde in het domein van dossierbeheer en blijft hierin de innovator in Vlaanderen. We werken volop samen met verschillende overheidsdiensten om concrete oplossingen te bieden voor dossiers zoals controle & inspectie, vergunningen, subsidies en toelagen of klachten en betwistingen.

Dankzij ‘adaptief dossierbeheer’ (Adaptive Case Management) bieden verschillende organisaties het hoofd aan deze uitdagingen. Tijdens deze sessie lichten we samen met het Departement Buitenlandse Zaken kort toe wat de kracht is van case management en hoe we dit concreet vertalen naar een klantenoplossing met een digitaal e-loket en back-office toepassing.

Sprekers:
 • Koen De Maesschalck – Ground lion
 • Michael Peeters – Departement Buitenlandse Zaken
Ruimte: Van Rysselberghezaal (1ste)

 

Sessie 19: Voorbeelden van digitale platformen (van 13:40 tot 14:30)

EVOLUEREN NAAR EEN KENNISGEDREVEN ORGANISATIE MET HET 0365 PLATFORM

Kennismanagement is belangrijk om de efficiëntie van kenniswerkers te verbeteren. Kennis opbouwen en combineren om te innoveren zijn kritische succesfactoren in de 21ste eeuw.

Diensten binnen de Vlaamse overheid verliezen kennis doordat grote groepen werknemers met pensioen gaan. Hoe kan die kennis worden overgedragen naar jongere werknemers?

Het O365-platform is alom tegenwoordig bij vele organisaties, maar de invoering en het gebruik ervan zorgen toch voor uitdagingen:

 • Hoe evolueren we geleidelijk aan naar een kennisgedreven organisatie?
 • Hoe bieden we een verjongd team een moderne en efficiënte werkomgeving?
 • Hoe zetten we stapsgewijs een kennisdelingsplatform op zonder een ‘big bang’ approach?
 • Hoe richten we een kennisdelingsplatform in dat gedragen wordt door de gebruikers?
 • Hoe borgen we informatiekwaliteit en informatiebeheer op het 0365-platform?
 • Welke processen moeten we daarvoor invoeren en hoe pakken we dat aan?

In deze sessie stellen we een aanpak voor om van het O365-platform een efficiënt, gedragen en onderhoudsvriendelijk kennisplatform te maken.

Spreker:
 • Dries Verdonckt – LoQutus
Ruimte: Bauwenszaal (2de)

 

Bezoek onze stand

Vergeet zeker niet langs te komen op onze stand (standnummers 36, 37, 38 & 39) indien u graag met één van onze experts had gesproken. U kan ons vinden op het gelijkvoers in de Pedro De Gante zaal, vlak naast de stand van organisator Informatie Vlaanderen.

 

Ik schrijf me in

Inschrijven kan vanaf 3 september 2019 via de website van Informatie Vlaanderen. Tot dan!

Deel dit artikel