previous

30/11/16 Strategic seminars: de digitale overheid – DBRC Case door Ground lion

Ground lion is 30 november aanwezig op ‘Strategic Seminars: de digitale overheid’ en zal daar de customer case DBRC brengen.

De Dienst van de Bestuursrechtcolleges (DBRC) ondersteunt en overkoepelt drie onafhankelijke Vlaamse administratieve rechtscolleges: het Milieuhandhavingscollege, de Raad voor Vergunningsbetwistingen en de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Wanneer men een betwisting indient bij de DBRC, start de betreffende raad een behandeling op. De doorlooptijd van de dossiers kan variëren van enkele weken tot enkele jaren. Rechters, griffiemedewerkers en referendarissen zorgen voor de juridisch correcte afhandeling en beoordeling in de verschillende Raden.

De DBRC keek uit naar een totaaloplossing om de vaak complexe dossiers op te volgen, afgestemd op de specifieke procedures en flexibel aan te passen. Een andere vereiste was de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en het change management. De oplossing, die DBRC nu ondersteunt, is gebaseerd op het Adaptive Case Management systeem van Ground lion, met een SharePoint integratie. Ground lion gidst de samenwerking en de informatieverwerking in de dossiers, stap voor stap, zelfs al is het verloop van elk afzonderlijk dossier heel dynamisch. De digitalisering van Justitie en de DBRC kadert in het project “Vlaanderen Radicaal Digitaal”.

 

Strategic Seminar

Deel dit artikel
next